Mitt i mörkaste Småland ligger den lilla byn Sevedstorp. Inbäddad i en vacker natur ligger den där, den alldeles riktiga Bullerbyn. Det var Sevedstorp som Astrid Lindgren hade i tankarna när hon skrev böckerna om Bullerbybarnen.
I "Mellangården" växte nämligen författarinnans pappa Samuel August upp. Det var också här som regissören Lasse Hallström spelade in de båda filmerna om livet på landet för Lisa, Olle, Anna, Britta, Lasse och Bosse.

När filminspelningarna började 1985-1986 så var Sevedstorp en vanlig liten by ute på den småländska landsbygden. Nu är den en i raden av många turistmål i Vimmerbytrakten, Astrid Lindgrens egen barndomsbygd.

I Sevedstorp hittar ni inte bara den intressanta och vackra inspelningsmiljön med dom tre röda stugorna, utan också en riktig småländsk gård med bl a kalvar, kor, får, höns och grisar. Här kan ni hoppa omkring och leka på höskullen, här finns en strövstig som tar er ut genom naturprisbelönta änglamarker.

Och mitt i alltihop hittar ni också Handelsboden, där ni har möjlighet att ta en titt på souvenirer och hemslöjdsalster som bygden har att bjuda på, och Cafe Sörgården, inrymd i en ladugård, där ni i lugn och ro kan njuta av en kopp kaffe med dopp.
Flera gånger under sommaren kan du också gå på logdans, se separat program!
Här finns också tillgång till fiskekort och båt.

Sevedstorp är ett genuint och lite annorlunda turistmål. Lev och upplev precis som Bullerbybarna gjorde!